تحولات منطقه

خروج عبدالواحد موسوی‌لاری وزیر کشور دوران اصلاحات و از متنفذین جریان اصلاحات از شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نخستین کنش این شورا به شکست در انتخابات مجلس یازدهم بود که موجی از واکنش‌ها را به همراه داشت و باعث شد سیاستمداران مطرح این جریان به تغییر در ساختار عالی و تصمیم‌ساز اصلاحات تاکید ورزند. از سویی به نظر می‌رسد طیف‌های مختلف درون جریان اصلاحات نسبت به یکدیگر واکنش‌هایی داشته و به نقد یکدیگر بپردازند.

جواد امام: کرباسچی نماینده کارگزاران هم نیست، چه برسد به اصلاحات
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین ایلنا نوشت: جواد امام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، درباره استعفای موسوی‌لاری و تغییراتی که قرار است در ساختار شورای عالی سیاست‌گذاری به وجود بیاید، گفت: آقای موسوی‌لاری از پیش از انتخابات بر نیامدن در شورا اصرار داشتند که آن هم به علت وضعیت جسمی‌شان بود. آقای موسوی‌لاری در میان شخصیت‌های حقیقی شورای عالی اصلاح‌طلبان نقش تعیین‌کننده و اجماع‌کننده‌ای داشت.

وی افزود: رویکرد شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در این دوره بازگشت به مردم بود و با توجه به برخوردهایی که شورای نگهبان انجام داد و کاندیداهای مطرح جریان اصلاحات را حذف کرد، یکی از ماموریت‌های شورای عالی اجماع‌سازی شد و اکثریت اعضای حاضر در این شورا به این جمع‌بندی رسیدند که با این وضعیت نمی‌توانند در انتخابات کاندیدایی داشته و پاسخگوی مردم باشند و قرار شد شورای عالی لیستی ارائه ندهند اما احزابی که خودشان به جمع‌بندی رسیدند لیست داده، کاندیدا داشته باشند و به نام خودشان عمل کنند.

برخی احزاب اصلاح‌طلب غیر تشکیلاتی رفتار کردند

امام ادامه داد: اما احزاب کار غیرتشکیلاتی انجام داده و یک ائتلاف جدید تشکیل دادند و برخی از اعضای صاحب‌نام شورای عالی برخلاف تصمیم جمع و بعد از اینکه قرار شد اصلاح‌طلبان و شورای عالی لیستی نداشته باشد، رفتند و با بعضی از افراد و احزاب کنفرانس خبری تشکیل دادند و شروع به فعالیت‌های انتخاباتی کردند؛ این مغایر با تصمیم شورای عالی بود.

امام با تاکید بر اینکه اصلاح‌طلبان برای کار جبهه‌ای نیاز به یک حرکت اجماعی دارند و شورای عالی سیاست‌گذاری حتما باید پوست‌اندازی کرده و بازنگری جدی در ساختار خودش داشته باشد، خاطرنشان کرد: یکی از بحث‌هایی که آقای موسوی لاری به آن پرداختند، موضوع محور بودن احزاب است که البته در دوره اخیر نیز اشخاص حقیقی که عضو شورای عالی سیاستگذاری بودند، از جایگاه لازم و ملی که می‌توانست مورد اقبال همگان باشد، برخوردار نبودند.

وی افزود: ما نیازمند تجدید ساختار جدی و اصلاح وضعیت موجود هستیم و نیز اگر بنا باشد در شورای عالی سیاستگذاری اشخاص حقیقی حضور داشته باشند، باید تقویت کیفی افراد و اشخاص حقیقی که تاثیرگذار و چهره ملی هستند را شاهد باشیم تا اجماع حاصل شود، اما به هر حال نیازمند تجدید ساختار در شورای عالی سیاست‌گذاری هستیم.

دبیرکل مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که با توجه به نگاه‌های متفاوتی که در جریان اصلاح‌طلبی وجود دارد آیا شورای عالی به دو ساختار با خط‌مشی متفاوت تقسیم خواهد شد؟ یعنی گروهی با نگاه عارف و گروهی با نگاه موسوی‌لاری، اظهار داشت: در شورای عالی سیاست‌گذاری براساس رأی اکثریت تصمیم گرفته می‌شود و بر اساس رأی اکثریت شورا که در آن ۲۷ حزب مشارکت دارد با اختلاف یک رای حزبی تصمیم بر ارائه نکردن لیست انتخاباتی شد. فضایی که در بیرون از شورا مطرح می‌شود، با واقعیت درون شورا کاملا متفاوت است و درباره موضوع آقای موسوی‌لاری و آقای عارف نیز باید جداگانه بحث کنیم. من فکر می‌کنم اختلاف چندانی نداریم اما نیازمند تغییر رویکرد در شورای سیاستگذاری هستیم.

اصلاح‌طلبان به هر قیمتی برای ورود به قدرت، از جریان اصلاحات هزینه نکنند

وی ادامه داد: اصلاح‌طلبان برای موفقیت باید بازگشت به مردم داشته باشند و به هر قیمتی برای ورود به قدرت، از جریان اصلاحات هزینه نکنند؛ مردم هم علیرغم اینکه اصلاح‌طلبان در این دوره صاحب کرسی در مجلس نشدند، نسبت به ادوار گذشته انتقادشان به جریان اصلاحات کمتر بود؛ چراکه اصلاح‌طلبان همگام با مردم پیش رفته و تصمیم گرفتند.

وی با بیان اینکه شورای عالی سیاستگذاری از پیش از عید تاکنون هیچ جلسه‌ای نداشته و فقط آقای موسوی‌لاری استعفای خودش را مطرح کرده است، درباره سخنان اخیر غلامحسین کرباسچی، گفت: آقای کرباسچی اول باید مشخص کند که به عنوان دبیرکل و تصمیم شورای مرکزی جریان سازندگی صحبت کرده‌اند یا نظرات شخصی خودشان را بیان می‌کنند؛ چراکه شاهد هستیم آقای کرباسچی یک جور صحبت می‌کند، آقای عطریانفر به گونه‌ای دیگر  و همچنین آقای مرعشی، قوچانی و یا طاهرنژاد هر کدام به نحوی غیر از دیگران اظهارنظر می‌کنند.

امام تاکید کرد: حزب کارگزاران جریانی است با صداهای متفاوت و رفتارهای تک‌روی اما ضمن احترام به حزب کارگزاران و همه اعضای آن صحبت‌های آقای کرباسچی شفاف نیست و ایشان را نماینده جریان کارگزاران هم نمی‌دانیم چه برسد به نماینده جبهه اصلاحات که بخواهد نظراتی را برای کل جریان داشته باشد. 

این سیاستمدار اصلاح‌طلب گفت : آقای خاتمی هیچ‌گاه خودش ادعای رهبری جریان اصلاحات را نداشته و همیشه از طرف این جریان به سمت ایشان درخواست‌هایی فرستاده شده و همواره از موقعیت، شأن و جایگاه او برای کشور و مردم استفاده شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.